Jansson & Norin, med Johan Norin i spetsen, har hjälpt TRINE i samband med bolagets A-runda om ca 58 miljoner kronor, där bland annat Lars Thunell och Gullspång Invest beslutat sig för att investera.

När vi för drygt tre år sedan träffade gänget bakom solenergibolaget TRINE första gången, fanns en plan om att utrota energifattigdomen i utvecklingsländer genom crowdfunding. Redan idag har TRINE hunnit hjälpa ca 125 000 människor med el runtom i världen och för att kunna hjälpa ännu fler tar bolaget nu in ytterligare kapital.

Genom sin plattform låter TRINE personer och företag investera i solcellsprojekt i länder där tillgången på solljus i princip är oändlig men där resurserna saknas för att utvinna energin. Resultatet: avkastning åt bolagets investerare samtidigt som världen blir en bättre plats. Det är ganska fantastiskt.

Så här säger Sam Manaberi, medgrundare och VD på TRINE, om samarbetet med Jansson & Norin:

”Vi har använt Jansson & Norin sedan starten. De hjälpte oss när vi skulle utveckla vår plattform för crowd-investeringar, ganska unikt i Sverige, vilket visar på vilket progressivt bolag de är. Som liten startup har det varit ett fantastiskt stöd och viktigt att kunna ta del av deras kompetens. Nu har vi precis stängt en investeringsrunda, och under detta arbete har Jansson & Norin visat stort engagemang.”

Di Digital och Breakit kan du läsa mer om investeringen.