Under de senaste sex veckorna har Jack Bengtsson arbetat som sommarnotarie på J&Ns kontor i Göteborg. Under sin tid här har Jack visat sig vara en skicklig jurist med stort intresse för juridik och finansieringsfrågor. Han har därutöver visat prov på en hejdlös tävlingsanda och introducerat oss för det nordvästskånska delikatessfenomenet ”bulle med bulle”.

Varje sommar bjuds minst en sommarnotarie in till Jansson & Norins kontor i Göteborg och Stockholm. Alla som läst sex eller fler terminer på juristprogrammet och har ett stort intresse för affärsjuridik, ett ännu större intresse för näringslivet och goda meriter (samt givetvis ett leende på läpparna) välkomnar vi varmt att söka. Jack Bengtsson har varit en av årets tre sommarnotarier som vi haft det stora nöjet att lära känna.

Jack är född och uppvuxen på Sveriges sydligare breddgrader, vilket är svårt att missa med tanke på hans härliga, skånska dialekt. Under sin tid som sommarnotarie har Jack för egen del fått sätta tänderna i juridiska frågeställningar men också låtit oss andra få bekänna färg på gymmet och i löparspåret. Med en bakgrund som fotbollsspelare på elitnivå och numera maratonlöpare på hobbynivå, är Jack en riktig tävlingsmänniska med ett stort intresse för träning i alla dess former.

Jack har även introducerat oss för sin hemmagjorda ”bulle med bulle”, vilket kort beskrivet är en småfranska med mosad chokladboll inuti. Något märkligt men tydligen en riktig klassiker som mellis eller fika hemma i Landskrona.

Jack har redan en kandidatexamen i nationalekonomi och går efter sommaren även in i slutspurten på sina studier på juristprogrammet i Lund. Inom juridiken har han framförallt fördjupat sig inom bolagsrätt och har sedan tidigare arbetat på såväl affärsjuridisk byrå som domstol och bank. Jacks fallenhet för juridik och ekonomi har gett honom ett särskilt intresse för investeringar, vilket han fått möjlighet att arbeta praktiskt med under sin tid hos oss.

”Att få möjligheten att arbeta nära några av Sveriges mest spännande bolag och medverka till deras utveckling och tillväxt har varit väldigt givande och lärorikt. Under mina veckor har jag fått en bra inblick i hur arbetet som affärsjurist på Jansson & Norin kan se ut och har fått arbeta med flera olika typer av ärenden och bolag.”

Med sin hejdlösa tävlingsanda har Jack inte bara imponerat som jurist. Han har dessutom stått som segrare både i trekampen på vår sommarkonferens och i Göteborgskontorets femkamp på Liseberg häromdagen. Nu är det dags för Jack att upptäcka Italien i några veckor innan han i höst börjar skriva sitt examensarbete inom bank- och finansrätt – med särskilt fokus på fintech.

Stort tack för en grym arbetsinsats Jack!

jack-bengtsson-sommarnotarie