Att rekrytera nästa VD till Jansson & Norin visade sig vara lättare sagt än gjort. Det är en svår roll i ett på många sätt speciellt företag, i en på många sätt speciell bransch. Det känns därför extra roligt att idag kunna berätta att vi har hittat rätt kandidat för jobbet – rockstjärnan Mattias Westholm.

Mattias kommer närmast från rollen som vVD på Miljonlotteriet och har omfattande erfarenhet av ledarskap och förändringsarbete med ett tydligt digitalt marknadsfokus. Han har tidigare varit marknadschef för bl.a. Taxi Göteborg och även hunnit avverka en karriär som försäljningschef inom värmepumpsbranschen. Mattias är alltså inte jurist. Rekryteringen av honom kommer med andra ord innebära ett nytt management som fullt ut fokuserar på utvecklingen av Jansson & Norin som bolag. Mattias ser fram emot sin kommande utmaning:

”En av de saker som är extra spännande med Jansson & Norin, är deras entreprenöriella inställning och genuina vilja att skapa skillnad i en konservativ bransch.  Jag är redan mycket imponerad av deras hängivna kundfokus och vilja att utvecklas. Vår ambition är att skapa Sveriges modernaste juristbyrå och på kort tid gå från en liten och ny, till en etablerad och stor aktör. Att jag nu får möjligheten att fokusera helhjärtat på just den uppgiften känns extremt inspirerande, och där tror jag att det är en stor fördel att jag inte är jurist. Det finns liksom inget utrymme att ’drunkna’ i produktion och enskilda ärenden, det är ju juristens uppgift och där känner jag fullt förtroende för våra medarbetare.”

Vem är då Mattias, på riktigt? Just nu infriar han sin stora dröm om att bygga en av de många villor som han ritat helt själv (han älskar arkitektur). Mattias är därtill en genuin hårdrockare, även om ungdomens rockstjärnedrömmar till slut lades på hyllan någon gång på tidiga 90-talet. De långa hårlockarna må ha kapats, men hårdrocken är allt annat än glömd. Mattias berättar gärna om det som han menar var hans rockkarriärs största ögonblick, nämligen när han tillsammans med sitt band under en Englandsturné på 80-talet blev inbjudna till legendariska Marshall-fabriken och där fick skaka hand med självaste Jim Marshall. För den oinvigde är det mannen som kallats för ”The Father Of Loud” och som skapat rockens kanske allra tydligaste ljudbild. Stort – åtminstone om man frågar Mattias. Och vem vet, nu när Mattias äntrat juridikbranschen kanske han låter fredagsfikat ackompanjeras av Judas Priests ”Breaking the Law”…?

Rekryteringen av Mattias innebär också att vår nuvarande VD, Johan Norin, lämnar över stafettpinnen och fortsättningsvis istället kommer axla en mer operativ (och kanske lite friare) roll hos oss, med tydligare kundfokus. Johan kommer alltså arbeta kvar, men nu med mer tid att göra det han själv menar att han är bäst på.

”Rekryteringen av Mattias är lite av en milstolpe. Dels som ett kvitto på att vi byggt något som faktiskt blivit större än oss själva, dels ett viktigt steg i ’optimeringen’ av vår verksamhet – där rätt person gör rätt sak. Därutöver ser jag verkligen fram emot att för typ första gången i livet få en riktig (och dessutom förbannat bra) chef!”

Första dagen på jobbet för Mattias blir den 11 september. I samband med detta kommer Jansson & Norin också passa på att utöka sin styrelse med ytterligare en ledamot, Christian Löfvendahl (som kommer presenteras närmare inom kort). Med dessa nytillskott har Jansson & Norins styrelseordförande, Karl Malmström, goda förhoppningar om framtiden:

”Det känns oerhört kul att välkomna både Mattias och Christian till Jansson & Norin. Nu tar vi nästa stora steg i företagets utveckling och spänner bågen rejält i vår ambition att bli en av de ledande juristbyråerna i landet. Med den ytterligare kompetens vi nu får in kommer vi ännu tydligare kunna erbjuda framtidens juridiska tjänster till Sveriges entreprenörer. Branschen för juridiska tjänster står inför en mycket spännande framtid och kartan kommer att ritas om rejält de kommande åren.”

Hela Jansson & Norin säger varmt välkomna till både Mattias och Christian!

mattias-westholm-vd-jansson-norin