Linda Ahlskog har sedan september i år praktiserat som paralegal på J&N:s Stockholmskontor och har tagit oss med storm. Hon har mer än överträffat våra förväntningar och introducerat byrån till den, i Sverige, relativt nya yrkestiteln paralegal.

Innan Linda bestämde sig för att bli paralegal, arbetade hon som flygvärdinna. Att hon skulle bli en riktig globetrotter hade hon däremot ingen aning om när hon halkade in i flygbranschen på ett bananskal. Extraarbetet som Linda tog vintern -99 fortsatte i 17 år!

”Yrket som flygvärdinna har bjudit på de bästa upplevelserna och reseminnena. Detta har verkligen påverkat min personlighet, vilken jag skulle beskriva som nyfiken, social och äventyrlig. Men livet förändras och när jag fick mina två döttrar så ändrades mitt motto ‘hemma bra men borta bäst’ till det motsatta och jag bestämde mig för att sadla om helt.”

Detta förde Linda vidare till paralegalutbildningen vid Påhlmans handelsinstitut i Stockholm. Paralegalyrket är på uppgång i Sverige och är etablerat i USA och England. Vid en affärsjuridisk byrå kan man som paralegal bland annat att ingå i ett juridiskt arbetslag och inom ramen för detta utföra juridiska utredningar samt ta hand om kontakten med klienter och domstolar.

”Sammanfattningsvis skulle jag beskriva att en paralegal står med ett ben i administrationen och ett ben i juridiken.”

Praktik ingår i paralegalutbildningen och Linda sökte sig till J&N.

”Jag letade efter en innovativ arbetsplats och väldigt snabbt insåg jag att jag hade kommit rätt. Under min praktikperiod på byrån har jag fått arbeta bredvid juristerna och följa med dem i arbetsvardagen. Jag har varit med från start när frågor från kunder kommit in och hela vägen under bearbetningen fram till en snygg och uppskattad leverans. Detta har varit väldigt givande. Dessutom fick jag ett mottagande av rang och bjöds på hemlagad middag med kollegorna. Jag blev bjuden på den bästa, hemgjorda burgare* jag någonsin satt tänderna i.”

* Reds anm:  Att nyss nämnda hamburgare (på egenmalt högrev, med chevre och karamelliserad lök) var signerad av J&N Stockholms egen gourmetkock Nils Henckel behöver knappt förtydligas.

 

Vi har verkligen uppskattat Lindas närvaro och hon kommer att vara saknad när nu praktikperioden är slut. Men vi säger inte hejdå, utan ser fram emot att välkomna Linda tillbaka i vår igen!

linda-granater