Vår senaste rekrytering heter Josefine Bohlin. Hennes uppdrag som COO och främsta drivkraft är att bygga branschens bästa bolag – från insidan.

Vi vågar påstå att vi har en ganska trevlig arbetsplats, men får samtidigt erkänna att vi ibland prioriterar lite konstigt. Vår organisation består av två tydliga ansvarsområden; ett yttre (ofta kundrelaterat) och ett inre (typiskt medarbetarrelaterat). Vårt management fokuserar i huvudsak på externa relationer och är ofta kund- och intäktsrelaterat. Där lägger vi riktigt mycket krut och det är i hög utsträckning dessa relationer som våra möten, projekt och utbildningar handlar om. Den interna organisationen, som varje dag förväntas förvalta bolagets kundrelationer, tas däremot lite för given och får i ärlighetens namn inte alltid det fokus den förtjänar.

Vi tror att vår viktigaste konkurrensfördel över tid kommer att vara att ha branschens bästa medarbetare – och att sådana medarbetare också förväntar sig branschens bästa arbetsplats. Frågan är långt större än HR och personalansvar i sin klassiska form och förutsätter i det närmaste en form av “internt” företagsledaransvar. Av den anledningen vill vi säga välkommen till Josefine Bohlin, nybliven COO på Jansson & Norin.

Josefine har också tackat ja till en inbjudan att bli aktieägare och alltså partner i bolaget. Hennes personlighet och tidigare erfarenheter kompletterar vår ägarbild. Vi tror dessutom att hon tillsammans med oss är rätt person att fortsätta förändra vår bransch och bygga ett modernt konsultföretag i världsklass.

“Vi ser Josefine som en naturlig person att ta in i Jansson & Norin i detta skede, och ett tydligt exempel på att delägande hos oss inte är ett sätt att bli belönad för lång och trogen tjänst. Delägarskapet bygger istället på en sammansättning av individer som är farligt bra på att driva företag tillsammans”, säger Johan Norin.

Så, låt oss lära känna Josefine lite bättre.

Om Josefine Bohlin

Josefines intresse för ledarskaps- och personalfrågor uppstod under tiden då hon arbetade som reseledare i Österrike och Spanien. Josefine lockades av ledarskapsrollen och möjligheten att sporra sina medarbetare till bättre prestationer, vilket ledde henne till personalvetarlinjen vid Högskolan i Halmstad.

Josefine har sedan dess bland annat arbetat som HR-chef på en av landets största advokatbyråer, med ansvar för byråns nationella employer branding-arbete. Hon lyckades dessutom placera byrån som etta i Juristbarometerns rankning över de mest attraktiva arbetsgivarna bland juriststudenter i Göteborg. Imponerande, tycker vi.

“Morgondagens talanger är 90-talister och de letar inte efter samma saker som de äldre generationerna. För dem är det viktigt att kunna påverka eget arbete och känna att de bidrar till ett större syfte. De har också höga krav på snabb feedback i sin kompetensutveckling, vilka jag kommer finnas där för att tillgodose”, säger Josefine

På det privata planet är Josefine mamma till Melker, fem år, och han är, som Josefine säger, hennes största stjärna i livet. Dessutom älskar Josefine att resa. Favoritresmålen just nu är New York och Palma, och hon ska i vinter utforska Dubai. Man kan även räkna med att stöta på Josefine på golfbanan.

Som person är Josefine ett riktigt energiknippe som verkligen brinner för sitt jobb och som alltid har ett späckat schema. Hon är utrustad med en talang för att skapa arbetsplatser som tilltalar ny personal, och där befintlig personal vill stanna länge. Dessutom är hon en riktig minglare som gärna nätverkar och knyter nya kontakter. Ni kan alltså lita på att ni kommer att se Josefine representera J&N på mingel och events framöver – var då inte rädda för att säga hej och tjöta en stund!

”Jag sökte mig till Jansson & Norin eftersom det är en modern arbetsplats i en bransch i stort behov av förnyelse och modernisering, både ifråga om personalpolitik och affärsupplägg. Som framtidens juristbyrå är det därför av största vikt att J&N från växa i rätt takt och på rätt sätt, vilket kommer vara en viktig del i mitt engagemang”, säger Josefine.

Vi har stora förhoppningar om vad Josefine kan åstadkomma på Jansson & Norin – och är riktigt stolta över vår värvning. Välkommen Josefine!

josefine_ap2