Jennie Hjellström. Seglaren, löparen, litteraturfantasten samt inte minst – sommarnotarie hos J&N. Jennie har under sex veckor förgyllt Göteborgskontorets tillvaro med såväl seglingshistorier som juridisk skicklighet. Vi tänkte därför passa på att presentera henne lite närmare.

Varje sommar erbjuds ett par talanger från juristprogrammen runtom i landet möjligheten att prova på livet som affärsjurist på Jansson & Norins kontor i Stockholm och Göteborg. I år är vi glada över att ha fått tillfälle att arbeta tillsammans med Jennie Hjellström.

Jennie kommer från Gotland men håller numera till på fastlandet i Göteborg. Hittills har hon hunnit avverka sex terminer på juristprogrammet i samma stad och flyttar snart till Bergen för utlandsstudier efter sommaren. Väl där planerar hon att fördjupa sig inom alternativ tvistelösning och internationell civilprocess.

Jennie är lite av en äventyrare som definitivt inte duckar en utmaning. Hon rivstartade sommaren med att ställa sig på startlinjen till det tuffa terrängloppet Skatås Ryggar och har även kryssat fram och tillbaka ute på världshaven. Förutom hederlig ”hobbysegling” i den svenska skärgården har hon hela vägen från tyska Bremerhaven till Göteborg bemannat den berömda träskutan Ostindiefararen Götheborg. För tillfället är hon dessutom i full färd med att förverkliga sin dröm om att segla över Atlanten.

Därutöver har hon under sin studietid bland annat engagerat sig som studenttränare för yngre studenter och även varit bankettansvarig på Gaius (juristernas arbetsmarknadsmässa i Göteborg). Det var också genom Gaius som hon kom i kontakt med oss på Jansson & Norin.

”Jag fick en bra inblick i de olika arbetsgivarna under mitt arbete med Gaius och det fanns en som verkligen stack ut. Jag sökte mig till Jansson & Norin för byråns uttalade vilja att förändra en konservativ bransch. Hittills har jag inte blivit besviken!”

Inte heller vi på Jansson & Norin har blivit besvikna. Första gången vi träffade Jennie fastnade vi för hennes positiva inställning och lösningsorienterade attityd, något hon också levt upp till under sina veckor hos oss. Jennie har fått testa på ett brett spektrum av praktiskt juridiskt arbete och har framförallt hjälpt till att granska och författa olika typer av kommersiella avtal, men även fått medverka på flertalet klientmöten och presentationer.

”Jag känner att jag verkligen har fått en ärlig chans att prova hur det är att arbeta som affärsjurist. Jag har fått delta hela vägen från första kundmötet till slutleverans, vilket gett mig en bra insikt i hur byrån arbetar. Dessutom har alla tagit sig tid att ge mig support och feedback längs vägen, vilket har utvecklat min kompetens något enormt och fått mig att trivas så bra på kontoret.”

Jennie har imponerat på alla sätt och vis. Nu bär det av till Gotland för lite segling innan flyttlasset går till Norge.

På återseende!

jennie-hjellstrom-sommarnotarie