Innovation, teknologi och internet revolutionerar existerande industrier och skapar nya. Detta gäller även för den konservativa juristbranschen där Jansson & Norin ständigt arbetar för nya moderna synsätt.

VAD ÄR STARTUP EUROPE SUMMIT?

Startup Europe Summit är en tvådagars “popup”-mässa i Berlin med fokus på teknologi och startups, och den samlar de främsta från den europeiska startup-industrin. Till mässan kommer ledande företagsgrundare och politiker från hela kontinenten för att diskutera utvecklingen på den europeiska startup-marknaden. Initiativet till mässan är taget av Europeiska kommissionen och gästas bland annat av EU-kommissionens vicepresident Andrus Ansip.

Mässan är enbart öppen för inbjudna gäster, den sponras av Startup Europe och Google For Entrepreneurs och hålls på en utav Berlins främsta inkubatorer och thinktanks för startups; Factory i centrala Berlin. Nils-Erik Jansson, en av byråns grundare och därutöver ordförande för YEOS, Young Entrepreneurs of Sweden, var inte helt oväntat den enda deltagaren från den svenska juristbranschen vid Startup Europe Summit i Berlin.

VAD ÄR EN “POPUP”-KONFERENS?

Popup-konceptet är en approach för konferenser/summits som syftar till att skapa en mer dynamisk och spontan upplevelse för mässans gäster. Bland annat innebär detta att det inte finns något schema för talare på förhand, utan talare får istället besked under dagen när dennes föreläsning ska “popup”. I praktiken innebär det att schemat släpptes sent.

VÅR MEDVERKAN

Nils-Erik deltog som talare i en föreläsningssession som går under namnet “Startup Nation Europe: Driving Change at the Member-state Level”. Andra talare var olika nationella initiativtagare till “The Startup Manifesto”, en rörelse för digitala entreprenörer i Europa där Nils-Erik varit initiativtagaren i Sverige. Frågor som diskuterades var bland annat hur europeiska entreprenörer ska kunna göra sina röster bättre hörda vid politiska beslut, och vilka problem som entreprenörer i olika europeiska länder har gemensamt samt hur problemen ska hanteras. Dagarna i Berlin gav enligt Nils-Erik många nya idéer kring hur Swedish Startup Manifesto ska ta form och kunna göra avtryck. Samtidigt knöts kontakter för framtiden i vår strävan att underlätta för digitala entreprenörer och startups att skala upp sina affärer i Sverige och Europa.