Denna vecka deltar vi som partners och föreläsare i Tillväxtverkets boot camp för lovande digitala startups – Startup Sweden.

Det finns få partnerskap som känns så självklara för oss som detta – att få inspirera och utbilda startups i de ämnesområden som är mest vitala i deras verksamheter är något alldeles extra. Vi hoppas på att ge de deltagande bolagen den boost av självförtroende som de behöver för att tackla de svåra utmaningar som de står inför i början av sin resa. Vi ser också Startup Sweden som ett fantastiskt initiativ från Tillväxtverkets sida, eftersom man valt att särskilt rikta blicken mot de företag som startats utanför storstäderna.

Vi har redan genomfört vårt första pass på Startup Sweden. Nils Henckel och Roger Axelsson från Jansson & Norins Stockholmskontor pratade igår om finansiering – och berörde bland annat vad man ska tänka på när man tar in pengar i ett bolag under uppstartsfasen.

På fredag håller vi vårt andra pass och ska då prata om arbetsrätt och rekrytering. Vi hoppas på ytterligare givande diskussioner, kanske särskilt om om incitamentsprogram, anställningsformer och fördelar/nackdelar med att istället hyra in konsulter.

Och ni lovande startups som missade denna omgång – Startup Sweden går av stapeln igen redan i maj. Missa inte chansen att söka. Senaste ansökningsdag är den 10 april och ni hittar mer information här.

Ses på Startup Sweden!