Det har blivit hög tid att presentera Simon Adolfsson som arbetat som sommarnotarie på vårt Stockholmskontor under augusti och september. Simon bestämde sig för att prova på livet på Jansson & Norin efter att ha träffat oss på Uppsalajuristernas kontaktdagar.

Simon är född och uppvuxen på gränsen till Norrland men tog för drygt fyra år sitt pick och pack och flyttade till Uppsala för att börja plugga juridik. Han beskriver sig själv som en mångsysslare och har under universitetstiden engagerat sig ideellt inom både studentidrotten och Unga Aktiesparare. Genom sitt engagemang i Unga Aktiesparare har han bland annat lärt upp andra unga förmågor i frågor kring investeringar i såväl privata som noterade bolag.

Inom juridiken är Simon främst intresserad av civilrätt i alla dess former och – inte helt oväntat – ligger bolagsrätt, investeringar och redovisningsfrågor honom varmt om hjärtat. Frågor han också har fått möjlighet att arbeta praktiskt med under sommaren.

”Med min ideella bakgrund inom Unga Aktiesparare och som privat investerare har jag stor förståelse för den sida som investerarna kommer från. Tack vare tillfället att få jobba med juridik för entreprenörsledda bolag hos Jansson & Norin förstår jag nu också vilka typiska frågor sådana bolag ställs inför när de till exempel ska ta in externt kapital. Genom att ha fått den chansen känner jag att jag har utvecklats enormt mycket i min juridiska förståelse.”

Bortsett från juridik och investeringar älskar denna norrlänning även resor och språk. Simon har hunnit med så många som tre utbytesterminer och kan bocka av såväl Spanien som USA och Ryssland i passet. Innan han började sin notarietid hos Jansson & Norin bodde han i St Petersburg och kan skryta med att ha lärt sig ryska på mindre än ett år! Att det slumpade sig som så att han även fick arbeta med två rysktalande kollegor (Niklas och Faim) under sommaren, har ingen av dem klagat på.

Simon går nu in på upploppet av sina studier och har i skrivande stund börjat skriva sitt examensarbete. Temat för arbetet är incitamentsprogram och dess skatteeffekter, ett ämne som Simon fastnade för efter att han kom i kontakt med det under sin tid hos oss. Ett minst sagt högaktuellt och intressant ämne, inte minst med tanke på de nya reglerna om kvalificerade personaloptioner som väntas komma vid årsskiftet.

Vi på Jansson & Norin tackar för den här tiden och ser fram emot spännande läsning om incitamentsprogram till vintern!

 

simon-adolfsson