Låt oss ännu en gång presentera Rebecca Ewe. Förra sommaren spenderade hon sex veckor hos oss som sommarnotarie. Efter en kort avstickare tillbaka till Göteborgs Universitet för att hämta hem sin juristexamen till skrivbordslådan är hon nu tillbaka igen.

Rebecca imponerade redan under sina veckor som sommarnotarie. Givetvis kunde vi inte låta denna begåvning lämna oss mer än tillfälligt. Till vår stora glädje återvände hon i februari och arbetar numera heltid på Jansson & Norins kontor i Göteborg, framförallt med varumärkesfrågor och kommersiella avtal.

”Redan under min första vecka som sommarnotarie på J&N kände jag att det här var min grej, jag fick göra allt från att vara med på kundmöten till att upprätta avtal. Jag gillar att vara där det händer och på J&N så har jag möjligheten att arbeta med spännande företag som ligger i framkant.”

Rebecca är uppvuxen söder om Göteborg och har även under flera års tid bott i München. Tiden på tysk mark verkar minst sagt ha satt sina spår. På fritiden föredrar Rebecca att åka skidor nerför alptoppar, klunka en Weißbier på afterski’n och äta en god schnitzel i solen. Dessutom talar hon tyska.

När Rebecca inte tar ut svängarna i skidbacken gör hon det gärna på kontoret och i köket. Hon älskar att laga mat och är en tjej med ett bra sinne för humor. Med andra ord drar hon sig inte för att krydda såväl helgmiddagarna som arbetsdagarna för oss andra på kontoret.

Hon beskriver sig själv som en pratglad livsnjutare som ger allt i alla lägen. Som gammal tävlingsryttare är hon van vid att leverera i pressade situationer och inte minst att ta sig förbi hinder. Hon erkänner även att hon har en viss förkärlek för töntiga livscitat. En favorit är Oscar Wildes: ”To live is the rarest thing in the world. Most people just exist.”.

På universitetet engagerade Rebecca sig som mentor och hjälpte branschens framtida förmågor att ta sina första stapplande steg in i juridikens värld. Hon spenderade också en termin utomlands i Milano där hon bland annat fördjupade sig inom immaterialrätt, konkurrensrätt och kommersiell avtalsrätt.

Just immaterialrätt har visat sig vara lite av en ”soft spot” hos Rebecca. Hon skrev nämligen sitt examensarbete om så kallade patenttroll och har på kort tid även positionerat sig som Göteborgskontorets stjärna på allt som handlar om varumärken.

Vi hälsar Rebecca varmt välkommen tillbaka!

rebecca-ewe-jn